مشكلات واردات تجهیزات آی تی این دفعه تخصیص ارز
پارس آی سی تی: هم اكنون برای تجهیزات آی تی تقاضا وجود دارد اما تعداد كالا محدود است و این مساله به افزایش قیمت كالاها منجر شده، این در حالیست كه به اذعان بخش خصوصی و واردكنندگان، بعد از لغو ممنوعیت واردات تجهیزات آی تی و فراهم شدن امكان ثبت سفارش، ارزی به این كالاها تخصیص نمی یابد تا واردات صورت گیرد.
به گزارش پارس آی سی تی به نقل از ایسنا، مدتی پیش اعلام گردید وزارت صمت تصمیم دارد واردات هرگونه کالای خارجی دارای مشابه داخلی را ممنوع کند. اما ممنوعیت واردات برخی تجهیزات فناوری اطلاعات و ارتباطات موجب اعتراض شرکت های تامین کننده و فعالان حوزه فناوری شده و سازمان نظام صنفی کامپیوتری به این مساله واکنش نشان داد و در نهایت نیز اعلام گردید ممنوعیت واردات تجهیزات آی تی لغو شده است.
پس از رفع ممنوعیت یک ماه ثبت سفارش برخی تجهیزات زیرساختی فناوری اطلاعات از سمت وزارت صنعت، معدن و تجارت حالا واردکنندگان این بازار خبر از مشکلات جدید با بانک مرکزی می دهند. واردکنندگان کالاهای فناوری اطلاعات و ارتباطات می گویند که هنوز و پس از گذشت دو ماه از سال ۱۳۹۹ موفق به دریافت ارز برای واردات کالاهای خود به کشور نشده اند.
در این راستا حمید توسلی، عضو کمیسیون سخت افزار سازمان نظام صنفی کامپیوتری استان تهران در گفت و گو با ایسنا، درباره واردات تجهیزات کالاهای آی سی تی اظهار داشت: از شروع سال ۹۹ اعلام گردید که تعداد زیادی از کالاهای آی تی تولید داخل دارد و واردات این کالاها ممنوع شده است. اما پس از اعتراض واردکنندگان و بخش خصوصی، از سمت وزارت صمت اعلام نمودند که ثبت سفارش طبق روال خودش انجام می شود.
وی افزود: مرحله پس از ثبت سفارش، تخصیص ارز توسط بانک مرکزی است که ما هم اکنون در این قسمت گرفتار مشکل شدیم. در صورتیکه برای واردات کالاهای آی تی، بعد از ثبت سفارش باید تخصیص ارز بگیرید و آنگاه کالا را وارد کنید که بعد از آن کالا وارد گمرک شود، حالا بعد از ثبت سفارش در مرحله تخصیص ارز مانده ایم و در شرایطی که نه ارز نیمایی و نه ارز حاصل از صادرات به کالاهای آی تی تعلق نمی گیرد، عملا نمی توانیم کالایی وارد نماییم.
عضو کمیسیون سخت افزار سازمان نظام صنفی کامپیوتری استان تهران با اعلان اینکه ما معتقدیم کالاهای صنف آی تی کالاهایی با اولویت بالا هستند و از این نظر با تصمیم گیرندگان اختلاف نظر داریم، اضافه کرد: هرچه در بستر اینترنت است، نیاز به تجهیزات سخت افزاری دارد. ما شرایط تحریم کشور را درک می نماییم اما بحث سر این است که کدام کالاها اولویت دارند. در دوران کرونا و دورکاری و قرنطینه، بانکداری دیجیتال و فروش های آنلاین، دانش آموز و دانشجو و مهندس برای انجام کارهای خود نیاز به تجهیزات سخت افزاری از تبلت و لپ تاپ و گوشی و اینترنت دارند.
توسلی با اعلان اینکه انحصار تولید کالاهایی که به تکنولوژی بالا نیاز دارند، در دست چند کشور بزرگ در دنیاست، اظهار داشت: نمی توان گفت همه این کالاها را می توان در داخل تولید کرد. تا چند ماه پیش یک سری تجهیزات در انبارها بوده، اما حالا بازار با کمبود روبه رو شده است. با وجود تقاضا، کالایی در بازار نیست و هر کالایی که در بازار وجود دارد هم با قیمت شدید کالا روبه رو شده است.
وی افزود: همیشه به کالای آی تی به چشم یک کالای لوکس نگاه می کردند، اما باید روی این مساله تاکید نماییم که این کالاها، کالاهای با اولویت بالا هستند. ممکنست به سبب تحریم ها محدودیت هایی وجود داشته باشد اما همین محدودیت ها هم باید اولویت بندی شود. واردات تجهیزات آی تی جزو ۱۰ اولویت اول است چون زندگی انسان ها در این بستر حرکت می کند و برای سرعت و صحت در کار، شرایط دورکاری، آموزش آنلاین، بانکداری الکترونیک و مثال هایی از این دست و ضرورت آن برای همه مشخص شده که این کالاها چقدر ارزش و اهمیت دارد.
عضو کمیسیون سخت افزار سازمان نظام صنفی کامپیوتری استان تهران با اشاره به شرایطی که بانک مرکزی به تجهیزات آی تی ارز تخصیص دهد، اظهار نمود: هم اکنون برای تجهیزات آی تی تقاضا وجود دارد اما تعداد کالا محدود است. وقتی کالایی در انبارها کم شود، با افزایش قیمت مواجه می شویم، همانطور که همین الان هم انبارها خالی شده و این افزایش اتفاق افتاده، اما درصورتی که کالا وارد شود، حتما بر بازار موثر است و قیمت ها کاهش پیدا می کند.
منبع: پارس آی سی تی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب