ذخیره انرژی در كامپیوتر ها با كمك یك ریزتراشه
به گزارش پارس آی سی تی پژوهشگران ˮدانشگاه ام. ای. تیˮ، نوعی ریزتراشه در مقیاس نانو ابداع نموده اند كه می تواند به كامپیوتر ها در ذخیره انرژی كمك نماید.
به گزارش پارس آی سی تی به نقل از ایسنا و به نقل از نیوساینتیست، پژوهشگران "دانشگاه ام. ای. تی" (MIT) بعد از پشت سر گذاشتن سال ها طراحی و ساخت، یك ریزتراشه از نانولوله های كربن ساخته اند كه می تواند جایگزین مناسبی برای ریزپردازنده های سیلیكونی قدیمی باشد. شاید این ریزتراشه بتواند عملكردی بهتر از تراشه های جدید داشته باشد و به كامپیوتر ها در ذخیره انرژی كمك نماید. از این ریزتراشه می توان در خیلی از ابزار دیگر بهره برد تا میزان قابل توجهی از انرژی كامپیوتر ذخیره شود.
این ریزتراشه كه فرایند ساخت آن، به فرایند ساخت تراشه های سیلیكونی قدیمی شباهت دارد، گام مهمی در ساخت ریزپردازنده های كارآمد در مقیاس نانو به حساب می آید.
"مكس شولاكر" (Max Shulaker)، پژوهشگر دانشگاه ام.آی. تی و همكارانش، این ریزتراشه را طوری ابداع نموده اند كه روی یك برش سیلیكونی قرار دارد و از نانولوله های كربنی ساخته شده است. "شولاكر" اظهار داشت: اگر یك تراشه كامپیوتر را با همان ساختار قدیمی بسازید، اما در آن از نانولوله های كربنی استفاده كنید، امكان صرفه جویی در انرژی تا ۱۰ درصد وجود خواهد داشت.
ضخامت نانولوله های كربن، تنها به اندازه یك نانومتر است؛ در نتیجه به انرژی بسیار كمی نیاز دارند و رساناهای خوبی برای الكتریسیته هستند.
"كریستین لاو" (Christian Lau)، پژوهشگر دانشگاه ام.آی. تی اظهار داشت: دمای مورد نیاز برای ساخت تراشه سیلیكونی، ۱۰۰۰ درجه سلسیوس یا بالاتر است، اما نانولوله های كربنی می توانند در دمای اتاق هم ساخته شوند.
گام بعدی پژوهشگران این است كه اجزای مورد نیاز برای ساخت ریزتراشه را كاهش دهند تا امكان شارژ سریع تر آن فراهم گردد. "فرانز كروپل" (Franz Kreupl)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: برای كاهش اجزای ریزتراشه باید تنظیمات دقیق تری در مورد نانولوله ها انجام دهیم.
این پژوهش، در مجله" Nature" به چاپ رسید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب