پارس آی سی تی

راهكاری برای دور زدن تحریم های اینترنتی

راهكاری برای دور زدن تحریم های اینترنتی

پارس آی سی تی: در حالیكه دور جدید تحریم ها مقابل ایران شروع شده است، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات راهكاری برای مواجهه با تحریم ها نمایش داده كه بازی ها و خدماتی كه برای ایران تحریم شده را دور می زند.



به گزارش پارس آی سی تی به نقل از ایسنا، فضای مجازی جهت استفاده در موارد متعددی مفید است؛ هرچند خطرات بالقوه و بالفعلی برای فرزندان در این فضا باز وجود دارد كه لازم است با مشاركت همه ذی نفعان تدبیری هوشمندانه اتخاذ شود؛ این سوژه نه تنهادر ایران بلكه در خیلی از كشورهای جهان، مقبول و در حال پیگیری است.

در ایران بیشتر از ۱۳ درصد كاربران اینترنت كودكان هستند؛ آنها برای دستیابی به اطلاعات، برقراری ارتباط با دوستان و اعضای خانواده، انجام تكالیف درسی، دانلود موسیقی و فیلم و البته بازی كامپیوتری به اینترنت بازگشت می كنند. الان استفاده از كامپیوتر و فناوری های دیجیتالی بخش عمده ای از اوقات فراغت كودكان ایرانی را به خود اختصاص می دهد. بنا بر این فضای مجازی را باید از هر دو منظر فرصت ها و تهدیدها مورد توجه قرار داد.

از طرف دیگر یكی از مشكلاتی كه كاربران ایرانی، شركت ها و مجموعه های علمی و تحقیقاتی هر روز از آن لطمه می بینند، خدمات اینترنتی و وب سایت هایی هستند كه ایران را تحریم كرده اند. برخی سایت های مفید به دلایلی دسترسی كاربران ایرانی را محدود، یا به اصطلاح خود، ما را «تحریم» می كنند. این سایت ها و خدمات در زمینه های گوناگون از علم و فناوری، تجارت، فناوری اطلاعات و نمونه هایی از این دست هستند كه كاربران ایرانی برای فعالیت یا كار خود به آن نیاز دارند.

در این راستا، محمدجواد آذری جهرمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - راهكاری برای مواجهه با تحریم ها نمایش داده است. وی در صفحه توییتر خود در پاسخ كه كاربری كه از امكان وجود مشكل برای فرزندان درصورت استفاده از فیلترشكن ها ابراز نگرانی كرده بود، نوشت: متوجهم كه یك سوال مبنایی پرسیدید، اما من هم با همین مشكل برای فرزندانم مواجه بودم. گروهی از دانش آموخته های دانشگاه تهران یك سرویس به آدرس shecan.ir راه انداختند كه بازی ها و خدماتی كه برای ایران تحریم شده را دور می زنند و خیلی از نیازهای بچه ها را حل می كند.

اما سامانه «شكن» كه وزیر ارتباطات به آن اشاره كرده، یك تحریم شكن ایرانی است برای احداث دسترسی به پایگاه هایی كه ایران را تحریم كرده اند و این اتفاق در چارچوب مقررات كشور و بدون نیاز به استفاده از ابزارهای ناامن، كند و غیرقانونی (مانند فیلترشكن و VPN) صورت می پذیرد. «شكن» با بهره گیری از بانك داده ای غنی و به روز، سایت های تحریمی شناسایی شده را به راحتی و با سرعتی بالا در اختیار كاربران قرار می دهد و تحریم های یك طرفه را بی اثر می سازد.

سامانه ی مذكور، به ادعای سازندگانش، دسترسی به سایت های تحریم شده را با سرعتی بالا فراهم می آورد، در مقایسه با راهكارهای جایگزین (مانند فیلترشكن و VPN)، از امنیت برخوردار است، سایت های تحریمی را شناسایی كرده و تحریم آنها را بی اثر می كند، تحریم سایت های گزارش شده توسط كاربران را می شكند، تنها داده سایت های تحریم شده از آن عبور می كند، امكان تهیه گزارش های مدیریتی گوناگون از پهنای باند مصرفی را دارد، از تنظیمات اضافی در تجهیزات شبكه مانند دیواره آتش (فایروال) بی نیاز است و در كنار تحریم شكنی، امكانات مدیریت دسترسی های مجاز را برای مجموعه ها فراهم می آورد.

این سامانه برای دانشگاه ها، پژوهشگاه ها، مراكز علمی تحقیقاتی و موسسات آموزشی، افرادی كه تبادلات بانكی از راه كارت های اعتباری بین المللی دارند، شركت های پیشرو كه نیاز به تحقیق و توسعه دارند، شركت های بین المللی و بازرگانان، دانشجویان، اساتید و پژوهشگران، طراحان، هنرمندان و گرافیست ها، جامعه پزشكی و سلامت كشور، برنامه نویسان و مهندسین نرم افزار، مهندسی شاخه های مختلف علوم، شركت ها و نهادهای دولتی، نیروهای نظامی و انتظامی، خبرگزاری ها، رسانه ها و خبرنگاران كاربرد دارد.

در هر صورت، فایل هایی كه بعنوان فیلترشكن مورد استفاده قرار می گیرند، معایبی دارند كه از آن جمله می توان به احتمال آلوده شدن دستگاه كاربر به ویروس، احتمال سرقت اطلاعات مهم كاربر (مثل اطلاعات بانكی، اطلاعات و تصاویر محرمانه یا خصوصی)، كاهش سرعت دسترسی به اینترنت، نمایش محتوای آزاردهنده (تبلیغات، دام های كلاهبرداری یا غیراخلاقی) به سبب نبود فیلترینگ، احتمال سوء استفاده از دستگاه كاربر برای مقاصد تجاری، ناپایداری ارتباط و احتمال قطع سرویس اشاره نمود.




1397/09/10
22:24:05
5.0 / 5
2283
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
آی سی تی پارس