بازدید خبرنگاران از یك مركز مخابراتی؛
سرور تلگرام فارسی در طبقه ۹ مركز امام نبود، همه ابهامات برطرف نشد
پارس آی سی تی: در بازدید اصحاب رسانه از طبقه نهم مركز مخابراتی امام خمینی مشخص شد كه سرور نسخه های فارسی تلگرام در این طبقه وجود ندارد، اما ابهاماتی همچنان باقی است كه به آن پاسخ داده نشد.
به گزارش پارس آی سی تی به نقل از مهر، به دنبال انتشار اخباری در خصوص استقرار سرورهای نسخه های فارسی شبكه اجتماعی تلگرام همچون هاتگرام و تلگرام طلایی در طبقه نهم مركز مخابراتی امام خمینی و حمایت وزارت ارتباطات از این شبكه ها كه از جانب سازمان پدافند غیرعامل مطرح گردیده است، این وزارتخانه بعدازظهر امروز دوشنبه ۲۵ تیرماه، امكان بازدید رسانه ها از این مركز را فراهم نمود. در این بازدید كه با حضور جمعی از رسانه ها و عكاسان خبری انجام شد، سهراب آغ بیات مدیركل كنترل و هماهنگی مدیریت شبكه شركت ارتباطات زیرساخت و جمال هادیان مدیر روابط عمومی وزارت ارتباطات، خبرنگاران را همراهی كرده و به سوالات پاسخ دادند. امكان بازدید فقط از طبقه نهم! در این بازدید، امكان حضور رسانه ها تنها در طبقه نهم مركز مخابراتی امام خمینی فراهم گردید و مسئولان مربوطه اعلام نمودند كه مجوز برای بازدید از سایر طبقات این ساختمان ۱۲ طبقه، صادر نشده است. این طبقه دارای چند سالن بود كه شامل سالن تجهیزات و دستگاهها و سیستم های مربوط به ارتباطات خارج از كشور و راه دور و ارتباطات بین شهری می شد كه به صورت كلی مكالمات داخلی و خارجی كشور را پشتیبانی می كرد. سهراب آغ بیات در توضیح خود از تجهیزات نصب شده در این طبقه از ساختمان شركت ارتباطات زیرساخت اظهار داشت: به دنبال شفاف سازی مبحث استقرار نسخه های تلگرام در این طبقه، این بازدید برنامه ریزی شده است و همانطور كه مشاهده می كنید تجهیزات در این طبقه مربوط به مكالمات بین شهری و خارج از كشور است و این تجهیزات مسیریابی مكالمه را برای خارج از شهر تهران انجام می دهد. سالن تجهیزات بین شهری مكالمات را برای شهر تهران پشتیبانی می كند و به صورت كلی این طبقه مربوط به بخش نگهداری سوئیچ های ارتباطات تلفنی بین شهری و بین المللی است و به بیان دیگر مسیریابی مكالمات خارج از كشور از این طبقه پشتیبانی می گردد.
مدیركل كنترل و هماهنگی مدیریت شبكه شركت ارتباطات زیرساخت با تاكید براینكه تجهیزات سوئیچ تلفنی تنها مربوط به مكالمه و مسیریابی VOICE است، توضیح داد: برای مثال شما وقتی شماره ۰۰۹۶۴ كه مسیر عراق است را شماره گیری می كنید این ارتباط در این سالن و با اپراتور عراقی برقرار شده و مكالمه بین ایران و عراق شكل می گیرد. این مسیریابی با استفاده از این سوئیچ ها برقرار می گردد. تجهیزات انتقال دیتا كجاست؟ این مقام مسئول در شركت ارتباطات زیرساخت در پاسخ به سوال خبرنگار مهر كه تجهیزات انتقال دیتا كجاست و چگونه می توان این تجهیزات و سرورهای مربوط به دیتا را از سوئیچ های تلفن تشخیص داد، اظهار داشت: شكل و شمایل این تجهیزات كاملا متفاوت می باشد. این تجهیزات كوچكتر از تجهیزات مكالمه است و شما به راحتی مشابه این تجهیزات را می توانید در سایت سرورهای خدمات دهندگان اینترنت مشاهده كنید. اینجا در طبقه نهم ما فقط تجهیزات تلفن نگهداری می نماییم. وی اظهار داشت: در مورد تفاوت سوئیچ و سرور، عكاسانی كه عكس گرفتند آن را منتشر خواهند كرد و كارشناسان قضاوت خواهند كرد كه اینها چه تجهیزاتی است.به خاطر شفاف سازی امروز بدون درنظر گرفتن مباحث امنیتی، از مراكزمان عكس برداری شده و كارشناسان می توانند اعلام كنند كه این سوئیچ مكالمه است یا كار دیگری می كند. وی با تاكید براینكه اینجا مركز حساس تلفن و مربوط به ارتباطات است و ورود به هر طبقه اش نیازمند مجوز است، اضافه كرد: سردار جلالی فقط طبقه نهم را ادعا كردند؛ اگر طبقه دیگری را هم هر یك از مسئولان و رسانه ها ادعا دارند بگویند آنهم برای بازدید در خدمتتان هستیم. آغ بیات در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی براینكه، امكان دارد سرورهای مدنظر در طبقات دیگر این ساختمان مستقر شده باشند، اظهار داشت: اصلا همینطور چیزی وجود ندارد. مبحث مورد اشاره در طبقه ۹ مركز امام بوده است كه ما می گوییم در این طبقه، تنها تجهیزات سوئیچ تلفنی نصب است.
وی در پاسخ به این سوال كه امكان دارد در طبقه هشتم این تجهیزات نصب شده باشد، اضافه كرد: در طبقه هشتم هم اینچنین چیزی نیست. در كل این ساختمان بحث، بحث تجهیزات زیرساختی كشور است؛ سرورهای طلاگرام و هاتگرام كه عنوان می شود، متعلق به شركت ارتباطات زیرساخت نیست. سرور تلگرام كجا نگهداری می شد؟ این مقام مسئول در شركت ارتباطات زیرساخت در پاسخ به این سوال كه سرورهای پیام رسانهای بومی كجا نگهداری می شود، اظهار داشت: این سرورها در سایت خودشان نگهداری و تنها ارتباطات آنها، توسط زیرساخت ساپورت می گردد و نگهداری تجهیزات آنها به ما ربطی ندارد. زیرساخت ارتباطات، این شبكه ها را پشتیبانی می كند و آنها برای عرضه خدمات، تجهیزاتشان را در سالنهای زیرساخت می گذارند. وی در پاسخ به اینكه سرورهای تلگرام زمانی كه در ایران بود كجا نگهداری می شد؟ اظهار داشت: من در این زمینه اطلاعی ندارم. كدام مرجع رسمی این را تایید كرده است كه همچین چیزی وجود داشته است. آغ بیات در مورد ابهامات مطرح شده كه از جانب خبرنگاران اعلام گردید در خصوص استقرار سرور تلگرام از زمان دولت یازدهم در ایران، تصریح كرد: بنده اطلاع خاصی در این زمینه ندارم و در زمینه مكالمات تلفنی اطلاع دارم. در زمینه دیتا در وقت مناسب كه تعیین شد، نفر مناسب آن پاسخ به سوالات را عرضه می دهد. وی در پاسخ به این سوال كه آیا سرور تلگرام در این ساختمان نگهداری می شد یا خیر، اظهار داشت: این را اطلاع ندارم. شما طبقه نهم شركت ارتباطات زیرساخت میدان امام هستید و ما در اینجا این تجهیزات را نداریم. نه این تجهیزات را ملاحظه می كنید و نه این تجهیزات عملا وجود دارد. مدیركل كنترل و هماهنگی مدیریت شبكه شركت ارتباطات زیرساخت در اعتراض به سوال خبرنگاران كه چرا مسئولی نگذاشتند تا به ابهامات پیرامون این مورد پاسخ دهد، تصریح كرد: هیچ مرجع رسمی تابحال مبحث استقرار سرورهای تلگرام در ایران را تایید نكرده است.
امكان استقرار سرور نسخه های فارسی تلگرام در مركز مخابرات انقلاب در این بازدید برخی خبرنگاران از وجود برخی شایعات درباره استقرار سرور تلگرام طلایی و هاتگرام در مركز مخابراتی انقلاب وابسته به شركت ارتباطات زیرساخت خبر دادند كه در این زمینه هم آغ بیات اظهار داشت: آدرس دقیق بدهید كه با هم برویم ملاحظه نماییم. این آدرس دوباره قابل بررسی است، اگر از جانب خبرگزاریها و یا مسئولان اعلام گردد. وزیر هم تاكید داشتند كه اگر آدرس دقیق بدهید ما هم مبحث را شفاف می نماییم. وی با تاكید براینكه بازدید از این مركز با هدف شفاف سازی صورت گرفته اظهار داشت: در سایر مواقع بحث ارتباطات كشور مطرح است و حفظ محرمانگی باید رعایت شود. در مواقع عادی حتی یك كارشناس هم نمی تواند به این ساختمان بیاید. آغ بیات در پاسخ به این سوال كه در این ساختمان چه تجهیزات دیگری نگهداری می گردد توضیح داد: تجهیزات مختلف است اما در طبقه نهم دقیقا تجهیزات مكالمات بین شهری و خارج از كشور نگهداری می گردد. سرور تلگرام طلایی وجود خارجی ندارد این مقام مسئول در پاسخ به این سوال كه سروری در طبقه نهم وجود ندارد، اظهار داشت: خیر. ملاحظه فرمودید كه این مركز فقط بحث مكالمه را ساپورت می كند. وی در پاسخ به سوال دیگری كه آیا كلا در این ساختمان سروری وجود ندارد تصریح كرد: ببینید بحثی كه شده طبقه نهم بود كه ما در این زمینه در خدمت شما هستیم. شاید سرور هم وجود داشته اما سروری كه مدنظر است وجود خارجی و تاییدیه رسمی از نظر زیرساخت ندارد. در این بازدید جمال هادیان مدیر روابط عمومی هم در مورد مطالبه اصحاب رسانه برای بازدید از سایر قسمتهای این مركز مخابراتی و اخبار مربوط به انتقال سرورهای تلگرام تصریح كرد: خیلی چیزها گفته می گردد اما واقعیت این است كه شما هم اكنون در طبقه ۹ ساختمان امام هستید و دقیقا با تجهیزاتی كه اینجا نصب هست آشنا می شوید و خدماتی كه ما با استفاده از این تجهیزات به كشور عرضه می نماییم را ملاحظه می كنید. وی ادامه داد: اگر سوالات دیگری دارید مرجع دیگر و روسا و مسئولان دیگری باید در یك كنفرانس خبری توضیح بدهند. ما یك كنفرانس خبری نگذاشتیم. فقط گفتیم این ادعا كه شده صحت ندارد. به گزارش پارس آی سی تی به نقل از مهر، با وجودی كه بازدید از طبقه نهم مركز مخابراتی امام خمینی از حیث شفاف سازی صورت پذیرفت، اما همانطور كه در سوالات خبرنگاران هم دیده می گردد خیلی از موارد همچنان با ابهام روبرو است و مسئولان طی این بازدید ابعاد مختلف این قضیه را روشن نكردند. در این زمینه وزارت ارتباطات فقط امكان بازدید از طبقه نهم را ممكن كرد و این شائبه همچنان در ذهن وجود دارد كه امكان دارد سرور نسخه های فارسی تلگرام در سایر طبقات این ساختمان و یا سایر ساختمانهای در رابطه با این وزارتخانه باشد. برای پاسخ به این ابهامات بهتر است كه وزارت ارتباطات جلسه ای با حضور كارشناسان، اصحاب رسانه و دستگاههای نظارتی بگذارد تا ابعاد مختلف این مورد مورد بررسی موشكافانه با حضور كارشناسان قرار گیرد تا یك بار برای همیشه، چالش مدنظر حل شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب