پارس آی سی تی

امكانات فضایی در خدمت مدیریت سیل و خشكسالی ایران

امكانات فضایی در خدمت مدیریت سیل و خشكسالی ایران

پارس آی سی تی: درحالی كه از تصاویر ماهواره ای مناطق سیل زده برای مدیریت بحران استفاده شده بود، وزیر ارتباطات اخیرا از تصمیم جهت استفاده از این امكانات فضایی برای مشكلاتی مانند مدیریت سیلاب ها و خشكسالی ها و یا حفاظت از جنگل ها آگاهی داده است.


به گزارش پارس آی سی تی به نقل از ایسنا، محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در دیدار با مدیر بخش فضایی سازمان ملل از توافق برای برگزاری دو كارگاه در ایران آگاهی داد و اظهار داشت: برای مشكلاتی چون مدیریت سیلاب ها و خشكسالی ها و یا حفاظت از جنگل ها در ایران تصمیم گرفتیم راهكارهای مشتركی پیدا نماییم كه تصاویر ماهواره ای در اختیار دانشمندان ما در ایران قرار بگیرد.
اجلاس سران جامعه اطلاعاتی به مدت پنج روز با حضور بیشتر از ۳۰۰۰ نفر از ۱۵۰ كشور انجام شد كه سوژه اصلی آن نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار بود. همین طور در این اجلاس طرح شبكه علمی ایران (شعا) توانست جایزه ویژه «جامعه جهانی فناوری اطلاعات» را كسب كند. اما طی روزهای برگزاری این اجلاس، دیدارهایی توسط وزیر ارتباطات و اعضایی از سازمان ملل متحد انجام شد.
در حاشیه دیدار با سیمونتا دی پیپو -مدیركل دفتر امور فضای ماورای جو سازمان ملل متحد- با اشاره به همكاری نزدیك با سازمان فضایی سازمان ملل اظهار داشت: از دفتر بحران سازمان ملل برای تهیه تصاویر از مناطق سیل زده تشكر می كنم. همكاری بی نظیر بین المللی خیلی خوبی صورت گرفت چراكه تصاویر مناطق سیل زده را با كیفیت خوب تهیه و در اختیار ما در ایران قرار دادند.
وی بیان كرد: ایران متأسفانه با بلایای مختلف طبیعی مواجه می باشد كه سیل اخیر یكی از مهمترین آن هاست و خشكسالی و طوفان های شن، از دیگر این موارد هستند. بعضی از این بلایا منحصر به ایران نیستند و مبارزه و مقابله با آنها، نیاز به همكاری منطقه ای دارد. ما تمایل داریم كه از ظرفیت های دفتر امور فضای ماورای جو ملل متحد و همكاریهای بین المللی به خصوص درباب دریافت تصاویر و داده های ماهواره ای در مدیریت این وضعیت ها استفاده نمائیم.

برگزاری كارگاه با حضور كشورهای درگیر مسائل زیست محیطی
آذری جهرمی با بیان این كه زمانی برای برگزاری كارگاه منطقه ای و بین المللی با حضور كشورهای منطقه كه درگیر مسائل زیست محیطی هستند، مشخص كردیم، اظهار نمود: این كارگاه با حضور دفتر سازمان ملل در ایران و دستگاه های مختلف از ایران و از كشورهایی كه درگیر مسائل زیست محیطی هستند، انجام می شود. هم چنین برای دریافت مشورت از كشورهای دیگر جهت تصویب قانون فضا كارگاهی در ایران برگزار می شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این كه دفتر فضایی سازمان ملل همواره از دستاوردهای فضایی و صلح آمیز ایران حمایت داشته است، اشاره كرد: در مورد برنامه های فضایی سال آینده و ماهواره هایی كه در فضا قرار خواهیم داد، مروری داشتیم و همكاری هایمان را برای توسعه دستاوردهای صلح آمیز فضایی ادامه می دهیم كه امیدوارم ضمن بهبود شرایط زیست محیطی، منافع كشورمان و منطقه ای را به همراه داشته باشد.
بنا بر اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در این ملاقات، خانم دی پیپو باز ضمن توضیح ساختار و كاركرد دفتر امور فضای ماورای جو ملل متحد، بیان كرد كه درباره همكاری در حوزه كاربردهای فضایی و حقوق فضا، از پیشنهادات ایران استقبال می كند و تلاش خواهدنمود تا برمبنای برنامه ای كه برای همكاری از طرف ایران پیشنهاد خواهد شد، ظرفیت های یونوسا را برای پیشبرد و گسترش همكاری ها به كار گیرد.
طرفین درانتها این ملاقات، از محل نمایشگاه دستاوردهای فضایی در محل دفتر ملل متحد در وین كه یك ماهواره و یك سامانه پرتابی ایرانی باز در آن به معرض نمایش گذاشته شده است، دیدار كردند.
قبل از این باز جهرمی در حاشیه ی این اجلاس با بیان این كه برنامه ماهواره ای ایران برای مقاصد صلح آمیز مانند كمك به مدیریت منابع آب و حفاظت از محیط زیست در نظر گرفته شده است، تاكید كرده بود ایران همچنان به برنامه خود برای پرتاب سه ماهواره امسال پایبند است و اتهامات آمریكا در خصوص این كه چنین فعالیتی پوششی برای دیگر برنامه هاست را رد كرد.

امضای تفاهم نامه میان وزارت ارتباطات و سازمان توسعه صنعتی ملل متحد
وزیر ارتباطات و هیأت كارشناسی وزارت ارتباطات همین طور با حضور در مقر اروپایی سازمان ملل واقع در وین با لی یونگ - مدیركل سازمان توسعه صنعتی ملل متحد- و هیأت كارشناسی یونیدو درباره زمینه های مشترك همكاری دیدار و گفت و گو كردند و در این دیدار متن تفاهم نامه ای را كه قبل از این توسط كارشناسان تهیه شده بود به امضا رساندند.
آذری جهرمی در مراسم امضای اعلامیه همكاری، اظهار نمود: با عنایت به پیشرفت سریع ایران در حوزه های مختلف ارتباطات و فناوری اطلاعات در طول سالیان اخیر و هم چنین با توجه به تعداد بالای نسل جوان و متخصص در این عرصه، زمان تقویت همكاریهای منطقه ای با كشورهای همسایه فرا رسیده است. به این منظور، بوسیله اعلامیه همكاری می خواهیم مشاركت فعالی را با یونیدو توسعه دهیم. ظرفیت ها و تخصص فنی یونیدو و خدمات مشاوره ای آن، سبب كارآمدتر شدن و پایداری چنین برنامه ای خواهد شد كه درنهایت، به نفع كل منطقه خواهد بود.
مدیركل یونیدو باز با اشاره به اهمیت ارتباطات و فناوری اطلاعات بعنوان زیرساخت دیجیتال هر كشوری، اظهار نمود كه اعلامیه همكاری در امتداد اجرای برنامه كشوری با ایران است و گام مهمی تلقی خواهد شد تا یونیدو همكاریهای خودرا با ایران در این عرصه توسعه دهد.
وی ضمن اعلام حمایت كامل از اجرای فوری مفاد این اعلامیه، اضافه كرد: مشاركت میان ایران و یونیدو، سبب تقویت عملكرد بخش خصوصی بوسیله ارتقای ارتباطات صنعتی و متنوع سازی، همچون با ایجاد فضای مطلوب سرمایه گذاری و رشد استارت آپ ها خواهد شد.
برخی حوزه های همكاری، برابر اعلامیه همكاری شامل تقویت زنجیره ارزش ارتباطات و فناوری اطلاعات و خدمات پشتیبانی از استارت آپ ها؛ ارتقای محیط سرمایه گذاری با پشتیبانی از ایجاد ارتباطات در بازار و تسهیل ارتباطات با مؤسسات مالی، نمایش حمایت مشورتی برای ایجاد مشاركت با شركای داخلی و خارجی در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات، خصوصاً در امتداد ظرفیت سازی در محیط منطقه ای، تقویت رقابت و ظرفیت های صادراتی استارت آپ ها؛ توسعه برنامه های آموزشی برای استارت آپ ها و تقویت ایجاد شغل در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات می شود.



1398/01/25
15:19:21
5.0 / 5
1417
تگهای خبر: خدمات , دیجیتال , فعالیت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
آی سی تی پارس