پارس آی سی تی

تحویل ظفر تا شهریور ۹۸، توقف ماهواره چهارم دانشگاه علم وصنعت به علت كمبود اعتبار

تحویل ظفر تا شهریور ۹۸، توقف ماهواره چهارم دانشگاه علم وصنعت به علت كمبود اعتبار

پارس آی سی تی: مدیر پروژه ماهواره دانشگاه علم و صنعت با بیان این كه ماهواره ˮظفرˮ تا شهریور ماه سال ۹۸ تحویل داده می شود، اظهار داشت: علاوه بر آن ما طراحی و ساخت ماهواره پیشرفته تری را در دستور كار داشتیم كه به سبب كمبود بودجه متوقف شده است.


به گزارش پارس آی سی تی به نقل از ایسنا، دكتر بلندی در پنل تخصصی طراحی و ساخت ماهواره كه همزمان با نخستین همایش "ملی فناوری فضایی و كاربردهای آن" در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، با اشاره به مشاركت این دانشگاه در طراحی و ساخت ماهواره، اضافه كرد: در سال ۸۴ قرارداد ساخت سه ماهواره از جانب سازمان فضایی با سه دانشگاه منعقد شد و در آن زمان ما هم پیشنهاد طراحی و ساخت ماهواره را عرضه كردیم.
وی با بیان این كه در حالی این پروژه ها به دانشگاه ها واگذار شد كه هیچ نیروی متخصصی در این حوزه وجود نداشت، اظهار نمود: علاوه بر این در آن زمان نه تنها هیچ كشوری حاضر به همكاری با ایران نشد، بلكه حاضر نشدند تا طراحی های ما را ارزیابی و چك كنند.
بلندی در ادامه با اشاره به پرتاب موفق ماهواره "امید"، تصریح كرد: با پرتاب موفق این ماهواره، امیدی برای ساخت ماهواره و ماهوره برهای ارتقا یافته در كشور بوجود آمد.
مدیر پروژه ماهواره دانشگاه علم و صنعت همینطور با اشاره به پرتاب ماهواره "نوید" این دانشگاه در اسفند ماه سال ۹۰، تصریح كرد: این ماهواره با ماهواره بر B۱ پرتاب شد. این ماهواره ۵۳ روز در مدار قرار گرفت.
عضو هیأت علمی دانشگاه علم و صنعت در ادامه طراحی و ساخت ماهواره "تدبیر" را از دیگر پروژه های این دانشگاه نام برد و در این باره اظهار نمود: در ادامه طراحی و ساخت ماهواره "ظفر" را در دستور كار قرار دادیم و مقرر است این ماهواره تا شهریور ماه سال ۹۸ با رزولوشن ۱۵ متر تحویل داده شود.
وی با اشاره به اینكه در گذشته كشور نسبت به فعالان عرصه فضایی غافل بوده است، تصریح كرد: امروزه لازم است تا به بخش توسعه كاربردی توجه گردد، چون كه امروز كشور تبدیل به یك كشور فضایی شده است و این موهبت با استفاده از فناوری های فضایی بوجود آمده است.
مدیر پروژه ماهواره دانشگاه علم و صنعت با اشاره به تاكید برنامه راهبردی تا سال ۱۴۰۴ در حوزه فضا، در این باره تصریح كرد: بر این اساس تا سال ۱۴۰۴ باید به ماهواره های با وضوح یك متر دست پیدا نماییم. علاوه بر این در برنامه ششم توسعه هم بندی وارد شده است كه بر مبنای آن باید حاكمیت علاوه بر شناسایی ظرفیت كشور، نیازهای دستگاه ها را استخراج و نسبت به رفع آن اقدام نماید.
بلندی همینطور به برنامه های كشور در زمینه ورود بخش خصوصی به صنعت فضایی اشاره نمود و خاطرنشان كرد: ورود بخش خصوصی به این عرصه زمان بر است، ولی پیشنهاد می شود برای توسعه سریع تر فناوری های فضایی كنسرسیومی متشكل از شركت های دانش بنیان وابسته به دانشگاه ها تشكیل گردد تا از این طریق بتوان سریع تر نسبت به توسعه فناوری های این حوزه اقدام نمود.
مدیر پروژه ماهواره دانشگاه علم و صنعت همینطور از طراحی و ساخت ماهواره پیشرفته تری از ماهواره "ظفر" اطلاع داد و در این باره اظهار داشت: این ماهواره كه نسخه پیشرفته تر ماهواره "ظفر" است به علت كمبودهای مالی متوقف شده است.



1397/11/09
18:39:09
5.0 / 5
1812
تگهای خبر: شركت , فناوری , كاربر , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
آی سی تی پارس