پارس آی سی تی

ارزهای دیجیتالی امنیت تضمین شده دارند؟!

ارزهای دیجیتالی امنیت تضمین شده دارند؟!

پارس آی سی تی: رمزارزها تکنولوژی در حال رشدی هستند که به نظر امن می رسند اما ممکنست افراد در این عرصه مورد سوءاستفاده قرار بگیرند، برای همین سفارش می شود کاربران تا حد ممکن از وب سایت ها و صرافی های رمز ارز خارجی به علت این که امکان پیگیری از آنها وجود ندارد، استفاده نکنند.



به گزارش پارس آی سی تی به نقل از ایسنا، طی سالهای اخیر توجه به ارزهای دیجیتالی برای سرمایه گذاری در این بازار به منظور حفظ ارزش پول و سرمایه جلب شد و افراد بسیاری وارد این حوزه شدند و علاوه بر سودهایی که برای برخی به دنبال داشته، سوءاستفاده هایی هم به دنبال این مورد از استخراج غیر مجاز تا مالباختگی با مبادله رمزارز غیرقانونی صورت گرفت.

فلسفه اصلی ارزهای دیجیتالی مبتنی بر تمرکززدایی است؛ به این معنا که فضایی نوین را در حوزه پولی و سایر حوزه ها تصویر می کند که به جای آنکه یک مرکز مبدأ اعتماد مردم مانند نهادهایی همچون بانکهای مرکزی داشته باشیم، جایگزین آن و برمبنای آنچه مردم به آن اقبال دارند، ارزشی عرضه شود.

اما از زمان شروع این بازار در سال ۲۰۰۹، حملات و سرقت های گوناگونی از صرافی ها و کیف پول ها گزارش شده و یکی از نگرانی های سرمایه گذاران و معامله گران برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال امنیت این بازار بوده و هست. سرقت ها و حملات سایبری به صرافی ها، کیف پول ها و کلاهبرداری هایی که در حول رمزارزهاست، اطمینان افراد به امنیت در این بازار را از بین برده و این مورد خیلی از سرمایه گذاران را از ورود به این بازار منصرف می کند.

در همین رابطه رضا قربانی- رئیس کمیسیون فین تک سازمان نظام صنفی کامپیوتر استان تهران- در رابطه با ارزهای دیجیتالی به ایسنا، اظهار نمود: رمز ارز بعنوان نوع دارایی دیجیتال، حدودا 13 سال است که در دنیا مورد توجه جدی قرار گرفته است. قبلا البته در بحث دارایی، دارایی های نامشهود را داشتیم که میتوان به نرم افزارها و سرمایه های فکری افراد و شرکت ها اشاره نمود.

وی اضافه کرد: با رشد تکنولوژی بلاکچین گونه خاصی از دارایی ها خلق شده که به آن دارایی دیجیتال گفته می شود و اینها دقیقاً مانند سایر دارایی ها (طلا، ملک و...) است و کسانی که آنها را دارند، در واقع مالک هستند که معروف ترین این دارایی ها، بیتکوین و اتریوم است.

رئیس کمیسیون فین تک سازمان نظام صنفی کامپیوتر استان تهران در رابطه با مشکلات احتمالی که امکان دارد در این حوزه ایجاد شود، تشریح کرد: ارزهای دیجیتالی مانند هر تکنولوژی نوظهور دیگری صدمه های خویش را دارند؛ به صورت مثال در معاملات مسکن امکان دارد مشکلاتی مانند کلاهبرداری ایجاد شود، در این زمان نمی گوییم که ملک یا مسکن مشکل دارد اما در فضای ارزهای دیجیتالی به علت نوظهور بودن آن و این که خیلی از افراد علاقه مند، تصور می کنند می توانند به سرعت ثروتمند شوند، امکان دارد مورد کلاهبرداری قرار بگیرند و از این حس افراد سوءاستفاده کنند.

قربانی اضافه کرد: ازاین رو صدمه های آن به این صورت است وگرنه خود شبکه بلاکچین و دارایی های دیجیتال و آن هایی که دارای پشتوانه هستند و یک کسب و کار حرفه ای و جدی در پشت آنها قرار دارد، صدمه ای را متوجه جامعه و افراد نمی کنند؛ اما این حس که افراد از دیگران عقب مانده اند و می خواهند به آنها برسند، هم امکان دارد صدمه زا باشد.

وی در رابطه با امنیت ارزهای دیجیتالی در سطح جهان تشریح کرد: این مساله دو جنبه دارد؛ اول این که امنیت این شبکه تضمین شده است و حداقل با شرایط فعلی کسی نمی تواند امنیت آنرا زیر سوال ببرد البته کسی مسئولیت امنیت این شبکه را برعهده ندارد و این زیرساختی که در طول زمان شکل گرفته است، خودش مسئولیت امنیت شبکه مذکور را دارد.

رئیس کمیسیون فین تک سازمان نظام صنفی کامپیوتر استان تهران در ادامه سخنانش بیان نمود: مبحث دیگر کلاهبرداری هایی است که در این عرصه صورت می گیرد، حقیقت اینست که برای چنین موضوع هایی نهادهای تنظیم گر در جهان آغاز به تدوین مقررات و آئین نامه ها کرده اند و این گونه نیست که در سطح جهانی بیکار باشند اما به علت اینکه ارزهای دیجیتالی یک تکنولوژی نوظهورند، به صورت مداوم در حال آزمایش و ایجاد تغییر در قوانین و مقررات هستند، ازاین رو در سایر کشورها قوانینی به مرور برای وضع شده که جلوی سوءاستفاده از کاربران را بگیرد.

قربانی با تاکید بر این که این تکنولوژی در حال رشد بوده اما امکان دارد افرادی مورد سوءاستفاده قرار بگیرند، برای همین مبحث هم در دنیا درحال تدوین چارچوب هایی هستند، خاطرنشان کرد: به کاربران ایرانی سفارش می شود تا حد ممکن از وبسایت ها و صرافیهای رمز ارز خارجی استفاده نکنند چونکه امکان پیگیری از آنها وجود ندارد.

وی اضافه کرد: از طرفی صرافیهای رمز ارز خارجی که معتبرند، دسترسی ها را برای کاربران ایرانی بسته اند و اگر یک فرد ایرانی بخواهد از آنها استفاده نماید، باید اعلام نماید که غیر ایرانی است و چنین موردی در همان مرحله اول مشکلاتی را بوجود می آورد. پیشنهاد به کاربران، رمزارزهای معتبر ایرانی است و نزدیک ۱۵، ۲۰ صرافی رمز ارز معتبر ایرانی داریم و حدود پنج سال است که فعالیت می نمایند و اگر در این حوزه برای کاربران مشکلی ایجاد شود، صرافی ها معتبر و پاسخگو هستند و میتوان از راه قوه قضاییه و نهادهای قضایی مسائل را پیگیری کرد.

رئیس کمیسیون فین تک سازمان نظام صنفی کامپیوتر استان تهران در رابطه با رمز ارزهای ایرانی اظهار نمود: ارزهای دیجیتال بانکهای مرکزی در واقع مشابه همان پولی هستند که بانک مرکزی صادر می کنند و مردم می توانند در مبادلات روزمره بعنوان یک ابزار پرداخت از آن استفاده نمایند ولی کاربردهای بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتالی کمی متفاوت تر است و اینها لزوما جایگزین یکدیگر نیستند اما می توانند مکمل یکدیگر باشند.
بر این اساس، به علت ناشناخته بودن دنیای ارزهای دیجیتالی، سیاستمداران در کشورهای مختلف آگاهی کافی برای چارچوب گذاری و تدوین قانون در این عرصه نداشتند و تابحال هم تکلیف مجاز یا ممنوع بودن مبادله ارزهای دیجیتالی مشخص نشده است. از طرفی، از آنجائیکه در خیلی از کشورهای دنیا هنوز ارزهای دیجیتالی به رسمیت شناخته نشده اند و عمده واکنش نسبت به این فناوری مبتنی بر قاعده گذاری و کنترل فعالیت کاربران است، در ایران هم سعی شده تا به تدوین قوانینی در این عرصه اقدام شود؛ در کنار تدوین قوانین برای ارزهای دیجیتالی، مسؤلان به فکر راه اندازی رمز ارز ملی هستند و بر این اساس رئیس کل بانک مرکزی از طریق اندازی رمز ریال ملی اطلاع داده بود.
با انتشار رمزریال، افراد اسکناس ریال خویش را تحویل بانک مرکزی می دهند و رمز ریال تحویل می گیرند که این رمز ریال قابل استفاده برای سرمایه گذاری نیست و صرفاً جایگزین اسکناس خواهد شد. بانک مرکزی هم هدف خویش را از طراحی رمزریال تبدیل اسکناس به یک موجودیت قابل برنامه ریزی و برنامه نویسی اعلام نموده تا با این فرایند پول دارای موجودیت هوشمند شود.
اما در تشریح خصوصیت های رمز ریال ملی این گونه عنوان شده است؛ در رمزریالی که در داخل گوشی قرار می گیرد، بانک بعنوان شخص سوم و واسط که امکان انتقال وجه را فراهم می آورد، حذف و عین پول و اسکناسی که در جیب داریم به صورت الکترونیک منتقل می شود.
یکی از خصوصیت های حائز اهمیت رمز ارز ریال در مقایسه با اسکناس سطح امنیت بالای آن است؛ در واقع طراحی رمز ریال به صورتی است که ردیابی وجوه دقیق قابل انجام است و حتی درصورت سرقت اطلاعات رمز ریال و هک گوشی تلفن هوشمند توسط سارقان و هکرها امکان ردیابی وجود دارد.

پیش از این هم توسط رئیس بانک مرکزی اعلام شده بود با حکمرانی ریالی شفافیت در اقتصاد افزوده می شود و سرمایه هایی که در اقتصاد ملی کشور وجود دارد، به سمت فعالیتهای مولد هدایت می شوند و بر این اساس مشوق هایی باید پیشبینی شود که این سرمایه ها به سمت بخش های مولد اقتصادی هدایت شوند؛ این حرکت زمینه ساز رشد اقتصادی می شود ضمن این که فعالیتهایی که در جهت پولشویی است، مورد رصد قرار می گیرد و با فعالیتهای پولشویی مبارزه می شود.



1401/06/30
21:45:41
5.0 / 5
286
تگهای خبر: تكنولوژی , دیجیتال , سایت , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
آی سی تی پارس