پارس آی سی تی

تولید حافظه ای که با برق و نور کار می کند

تولید حافظه ای که با برق و نور کار می کند

پژوهشگران ژاپنی برای اولین بار ابزاری برای ذخیره داده ساخته اند که نگارش و قرائت اطلاعات از روی آن با بهره گیری از برق ممکنست ولی می توان با تابش نور داده های موجود در آنرا هم خواند.



به گزارش پارس آی سی تی به نقل از نیواطلس، قرائت اطلاعات ذخیره شده بر روی حافظه های کامپیوتر ها، گوشیها و غیره با بهره گیری از سیگنال های الکتریکی صورت می گیرد، اما بتازگی فناوری جدیدی برای رمزگشایی و قرائت داده ها با بهره گیری از نور ابداع شده است.
داده های دیجیتال در قالب بیت های صفر و یک ذخیره می شوند. در حافظه های فلاش ذخیره داده ها بر روی ترانزیستورها انجام می شود و در رم های جدید مقاومتی یا آر رم، ذخیره و قرائت داده ها با تغییر جریان برق صورت می گیرد. پژوهشگران فناوری RRAM را با فناوری دیگری ترکیب کرده اند که قرائت داده ها را با نور ممکن کند.
بدین منظور چراغ های ال ای دی به آر رم ها افزوده شده تا حافظه های جدیدی به نام حافظه های متصاعد کننده نور یا ال ای ام ها شکل بگیرد. قرائت داده های ذخیره شده بر روی این حافظه ها با چک کردن خاموش و روشن بودن چراغ های ال ای دی انجام می شود. این فناوری زمینه را برای قرائت سریع و ایمن حجم زیادی از اطلاعات فراهم می آورد.
برای تولید حافظه های مورد اشاره از ساختار پروسکایت استفاده شده که یک ماده معدنی کریستالی با خواص الکتریکی و نوری چشم گیر است و بطور فزاینده ای در سلول های خورشیدی و سایر دستگاه های تولید کننده انرژی مورد استفاده قرار گرفته است. پروسکایت مذکور از سرب سزیم برومید (CsPbBr۳) تشکیل شده و به دو بخش مختلف تقسیم می شودکه یکی از آنها بعنوان بخش RRAM برای نگارش و قرائت اطلاعات با بهره گیری از برق عمل می کند، در صورتیکه بخش دوم پالس های نوری را منتقل می کند که نشان میدهد داده ها درحال نوشتن یا پاک شدن بوسیله رنگ های مختلف شامل سبز یا آبی هستند. این فناوری می تواند صنعت رمزگذاری داده ها را نیز متحول کند.

1400/06/02
22:14:27
5.0 / 5
551
تگهای خبر: تولید , دیجیتال , فناوری , كامپیوتر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
آی سی تی پارس